written by
Hans Hermans

Theesommelier Kristin lanceert haar onderneming met eigen boek

Ghostwriting 2 min

Wist je dat alle echte Chinese thee van één plant afkomstig is? Wist je dat je met een kleine grabbel van die pure blaadjes een hele dag thee zet? Wist je dat we ons glaasje wijn perfect kunnen inruilen voor een glaasje thee bij gerechten?

Het creëren, de eindredactie en het afwerken van het boek Thee bij gerechten was een ware ontdekking voor mij. Het boek dat ontstond uit een boeiend en intens parcours met Kristin Van Eetvelt, Mieke Van Den Ouweland en Hans Hermans, is momenteel aan zijn tweede druk toe, en ligt in alle Standaard Boekhandels.

The making-of van het boek Thee bij gerechten.
"Dit boek had ik nooit zelf kunnen maken", zei Kristin toen ze haar gedrukte boeken in handen kreeg. "Het is best een zwaar parcours geworden, én een mooi. Ik ben Hans en Mieke erg dankbaar voor hun expertise en enthousiasme. Het was een fijne samenwerking."
Theesommelier Kristin Van Eetvelt verwelkomt je in haar theewereld

Sinds de lancering van haar boek is Kristin nog intenser als theesommelier aan de slag. Ze organiseert workshops, culinaire belevingen en meer. Op haar website theebijgerechten.be kan je haar volgen en boeken.

Lees een stukje mee

Mag ik je even vragen wanneer je thee drinkt? ‘s Avonds gezellig voor het slapengaan? Op koude winterdagen na een frisse wandeling met je hond? Als afsluiter na een heerlijk diner?
Vergeet even alle kleurige doosjes thee in de supermarkt. Vergeet even de gigantische wand met theesoorten bij je lokale theewinkel. Er bestaan maar 6 soorten thee. En waarover velen zich verbazen: de 6 soorten thee komen allemaal van één en dezelfde plant: de Camellia Sinensis.
Afhankelijk van de verwerking van de theebladeren, het uitzicht van het blaadje en de kleur van het aftreksel krijgen de soorten thee een andere (kleur) benaming: witte, gele, groene, Oolong, zwarte en Pu-Erh thee. Omdat de omstandigheden (pluktijdstip, luchtvochtigheid, omgevingstemperatuur en vakmanschap) een belangrijke rol spelen bij het productieproces, kan thee van jaar tot jaar, en dag tot dag verschillen.
4 seizoenen gerechten en thee in één boek

Thee bij gerechten
Een culinaire belevenis!

Recepten, teksten, styling en concept: Kristin Van Eetvelt, www.theebijgerechten.be
Eindredactie en realisatie: Hans Hermans, www.compactpublishing.be
Vormgeving: Mieke Van Den Ouweland, www.m-idea.be
Fotografie: Roos Mestagh

Drukwerk: die Keure, Brugge
Papier: Munken Polar 150 gr
Eerste druk: november 2016
Tweede druk: maart 2017

Thee bij gerechten is ook via deze link te bestellen

Wat doet een culinair theesommelier? Met kennis en kunde thee plaatsen bij gerechten. Eenvoudige gerechten of gesofisticeerde gerechten, het kan allemaal. Thee is een delicate en subtiele drank die mooi te combineren is met elk gerecht. Kies hiervoor uit de 6 soorten echte thee en ga aan de slag. Leg een kleine collectie thee aan en geniet bij jouw maaltijd van nog meer geuren, kleuren, smaken en texturen! Har-thee-lijk.
Eindredactie Compact Publishing M-Idea
Geïnteresseerd in unieke, leadgenerating content? Schrijf je in!
Sign up for our newsletter