written by
Hans Hermans

Succesvol starten als ondernemer? Hans schrijft: "Start in je garage"

Ghostwriting 2 min

Waarom blitse en dure kantoren huren? Start gewoon in je garage of een achterkamertje. Apple, Amazon, Disney en vele andere zijn ook zo begonnen. En zie waar ze nu staan... © KRISTOF SIMOENS, Het Nieuwsblad

Nee, je hebt geen dure kantoren, blitse auto en laatste nieuwe smartphone nodig om als startende ondernemer ernstig genomen te worden door klanten, partners en collega's.

Véronique Goossens van Kanaal Z interviewt auteur Hans Hermans over Start in je garage

Dat advies kreeg heel vaak te horen toen hij vorig jaar zijn eigen uitgeverijtje Compact Publishing - "heel bewust want uit noodzaak" - low cost uit de grond stampte.

"Adviezen die mij in staat stelden om met een minimum aan kapitaal mijn bedrijf op te starten en zo hopelijk het verschil te maken tussen een gezonde onderneming en een die al snel op een faillissement afstevent."

👉 UPDATE oktober 2021! Hans breidt ’Start in je garage’ uit tot een volledige boekenreeks voor starters. Lees hier alles over de nakende herlancering: Boekenreeks ‘Start in je garage’ versterkt jouw merknaam en diensten bij startende ondernemers

"Beste low budget-tips"

De 34-jarige uitgever uit Brasschaat heeft nu de beste low budget-tips verzameld, gesprokkeld bij bankiers, coaches, collega-starters en ervaren ondernemers.

"Meer dan eens kreeg ik het verhaal te horen van hoe Steve Jobs, Bill Gates en vele anderen van start gingen in een garage. Op mijn vraag of daar geen gebrek aan ambitie uit blijkt, klonk het antwoord: Integendeel. Zoiets getuigt van een flinke dosis gezond verstand en zakelijk inzicht."

Sven Ornelis van Q-Music interview auteur Hans Hermans over het ondernemersboekje Start in je garage

"Starters groeien beter"

Sophie Manigart, professor aan de Vlerick Business School, geeft de starter alvast overschot van gelijk:

"Kwatongen beweren dat het gebruik van zogeheten huis-, tuin- en keukenmethodes om low budget te starten slechts gepruts in de marge zou zijn. Het zou de ondernemer afleiden van belangrijkere zaken. Onze studies tonen dat deze aanpak de groei van de onderneming juist ondersteunt."

Start in je garage. 48 originele tips om goedkoper een eigen zaak te starten, Hans Hermans, Compact ­Publishing, 2013
Nu te koop op Bol.com

Kristof Simoens van Het Nieuwsblad interview starter Hans Hermans over zijn boek

© Dit artikel verscheen in Het Nieuwsblad, Kristof Simoens, 16/5/2013

👉 UPDATE oktober 2021! Hans breidt ’Start in je garage’ uit tot een volledige boekenreeks voor starters. Lees hier alles over de nakende herlancering: Boekenreeks ‘Start in je garage’ versterkt jouw merknaam en diensten bij startende ondernemers

Schrijven Compact Publishing Auteur Start in je garage Boek
Geïnteresseerd in unieke, leadgenerating content? Schrijf je in!
Sign up for our newsletter