written by
Hans Hermans

"Informatie aanbieden, creëert vertrouwen. Ik zorg als business journalist voor sterke en unieke content die je kan delen"

Over Hans 3 min

Somt belandt Hans Hermans aan de andere kant van de interviewtafel. Dan hanteert hij zelf niet de pen en de vragenlijst. Hij schrijft zelf niet de tekst. Wel wordt hij geïnterviewd. Dit keer belde Story Chief, het bedrijf van het contentplatform waarop je dit interview leest. "Waarom besloot je content te delen via Story Chief?"

Story Chief interviewt Compact Publishing

Hans Hermans is redactioneel verantwoordelijke bij Compact Publishing en trouwe gebruiker van Story Chief. We zijn geïnteresseerd in zijn verhaal, zijn content marketingproces en zijn suggesties om de tool uit te bouwen tot een oplossingen dat alle verwachtingen van de klant inlost. Laat deze story je inspireren.

Wat doet Compact Publishing?

De uitgeverij, Compact Publishing, is in hoofdzaak leverancier van content aan bedrijven en een aantal mediahuizen. Business journalistiek is volledig hun ding. Klanten kunnen zich abonneren op goede, relevante content en creëren zo de mogelijkheid om actief aanwezig te zijn op online kanalen. Interessant concept, vinden wij bij Story Chief, want niet elk bedrijf heeft tijd of inspiratie om op regelmatige basis actuele en innovatieve teksten te schrijven.

Compact Publishing is journalist en auteur voor Trends, Metro, Telenet, BNP Paribas Fortis, Agoria, Herman Konings,...

Klanten zoals Telenet, Trends, Graydon, Agoria, Metro en Acerta doen al beroep op Compact Publishing.

Voor welke digitale uitdagingen staat de uitgeverij?

Zoals elke uitgeverij heeft ook Hans de transformatie van offline naar online media de voorbije jaren mee beleefd. En heeft hij deze aangegrepen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Lag de focus eerst op boeken, dan is deze verschoven naar online journalistiek. Het heeft zo zijn voordelen. Een boek maken is een boeiend maar lang traject, met één publicatie. Online content creëert van nature meerdere contactmomenten. Content heeft direct impact. Als een pionier ging Compact Publishing de uitdaging aan om deze trends te volgen én zelfs om de hypes voor te zijn.

Waarom content delen met Story Chief? Voor Hans Hermans van Compact Publishing is het heel duidelijk.
Ik moest een manier vinden om het me zo gemakkelijk mogelijk te maken. En Story Chief was de oplossing. De tool is zalig om in te werken. Een artikel creëren is gemakkelijk. Er is geen code vereist, filmpjes importeren gaat vlot en de afmetingen van mijn foto’s kloppen.

Welke rol speelt content binnen Compact Publishing?

Alles draait rond content. Lezers zoeken online naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Voor onze klant, Telenet, is het bijvoorbeeld van belang wanneer hun klanten meer informatie wensen over hun smartphone, internet en andere technische zaken, dat ze online antwoorden vinden. Als bedrijf moet je die informatie aanbieden. Dat creëert vertrouwen.

Die mentaliteit kunnen ons, als experten in content distributie, alleen maar enthousiasmeren. Informatie verschaffen is vandaag belangrijker geworden dan ooit. Niet alleen de zoekmachines zijn in de ban van content, ook lezers willen up-to-date blijven. Dat heeft Hans Hermans volledig begrepen.

Wat is de meerwaarde van Story Chief volgens Compact Publishing?

Hans was al enige tijd wat ontevreden over zijn website. Zowel op technisch als op inhoudelijk vlak was de site aan vernieuwing toe. Alle aandacht gaat onzelfzuchtig naar zijn klanten, dus er blijft maar weinig tijd over om zijn eigen verhaal in kaart te brengen. Daar moest verandering in komen, vond Hans.

Via de grafisch verantwoordelijke bij Compact Publishing kwam hij in contact met Story Chief. De tool bleek al snel dé oplossing voor het versterken van zijn online presence alsook voor het onderhouden van zijn website. Twee vliegen, één klap.

Mijn content staat centraal en het journalistieke werk komt mooi op de voorgrond.

Heb je suggesties, Hans?

Wanneer je de tool voor het eerst gebruikt zal je merken dat de gebruiksvriendelijkheid goed zit. Geen ingewikkelde startprocedure, geen installatie nodig, maar Hans miste iets.

Zou het niet handig zijn om de sterke content van andere bedrijven te kunnen raadplegen?

Goed nieuws, Hans. We zijn volop bezig om een community uit te bouwen waarin stories van verschillende klanten per categorie te vinden zijn. Intussen vergaren we zoveel mogelijk verhalen van onze klanten om onze lezers te inspireren.

Bedankt voor de tip, Hans!
Bedankt voor het interview Elke Lenders.

© Het originele interview leest u op de blog van Story Chief: "Digitalisering heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf, als business journalist, heb heruitgevonden."

Interview Compact Publishing Belgisch
Geïnteresseerd in unieke, leadgenerating content? Schrijf je in!
Sign up for our newsletter