written by
Hans Hermans

3 beleggingstips die ook renderen in tijden van corona - Boek schrijven met Sam Hollanders

Ghostwriting Mijn klanten 5 min

De coronacrisis is een extra woelige tijd voor wie geld op de beurs belegt. Maar ook in normale tijden wint niet elke belegger. In het boek dat ik met beleggingsspecialist Sam Hollanders schreef, gaan we op zoek naar de redenen waarom mensen geld verliezen... en hoe het anders kan. © HANS HERMANS

Ik reken enkel op lange termijn”, zegt Sam in zijn boek Verdubbel je geld in vijf jaar. Dat is de basis van zijn strategie als waardebelegger..

De reden waarom Sam vandaag voor dezelfde strategie kiest als beleggingsgoeroe Warren Buffet?

Verdubbel je geld in vijf jaar is een beleggersboek dat relevant is in coronatijden © Hans Hermans

“Er zijn vele redenen waarom het op de beurs mis kan gaan”, schrijft Sam. “En er waren evenveel redenen waarom het tijdens mijn eerste vijf jaar als belegger misliep. Tussen mijn 19de en 24ste jaar dacht ik snel geld te verdienen. Ik ging de beurs kloppen. Ik ging risico’s aan… en verloor veel geld.”

“In dit boek vertel ik je hoe ik mijn kapitaal erdoorheen heb gejaagd, welke fouten ik maakte en wat ik eruit geleerd heb.”

“In dit boek vertel ik je hoe ik mijn kapitaal erdoorheen heb gejaagd, welke fouten ik maakte en wat ik eruit geleerd heb. Ik tel deze vijf jaar als speculant dan wel niet mee in mijn periode van ‘verstandig beleggen’, feit is wel dat deze chaotische beursjaren de omstandigheden creëerden om de winstgevende belegger te worden die ik vandaag ben.”

Een boek voor ervaren en onervaren beleggers

Sam en ik hebben dit boek geschreven voor alle beleggers; voor ervaren beleggers die een houvast en bevestiging zoeken en voor beginners die hun eerste stappen hebben gezet, maar zeker ook voor mensen die nog niet actief zijn op de beurs, voor ouderen en jongeren, mensen met veel geld of slechts een beginkapitaal.

Kijk het boek ‘Verdubbel je geld in vijf jaar’ gratis in. Klik op de afbeelding

Tot nu toe deelde Sam zijn kennis met beleggers via de online nieuwsbrieven op Beursloper.com en SMART Capital.be. Duizenden volgen zijn portefeuille en adviezen.

Het zou ons plezieren als dit boek ook mensen die twijfelen of net beginnen meteen meegeeft wat Sam gedurende de jaren aan kennis en inzicht heeft opgebouwd. Het zou daarbij fijn zijn als de tips in dit boek je behoeden voor fouten en het verliezen van geld.

Wie dit boek leest én leert hoe hij of zij het risico op het verliezen van geld beperkt, ziet zijn kapitaal groeien. Ook in coronatijden!

Je leert hoe je je kapitaal verstandig inzet en met welke valkuilen je rekening moet houden. Je ontdekt welke strategie je op lange termijn winst garandeert, hoe je als kleine belegger meer kunt winnen dan de grote gespecialiseerde beleggers, en nog veel meer. Na het lezen en uitproberen van de methode die ik in dit boek uit de doeken doe, zul je flink gegroeid zijn als belegger.

3 beleggingstips van Sam Hollanders

In dit artikel deel ik graag nog een cruciaal fragment uit het boek met je. Het zijn enkele tips van Sam:

TIP 1. “Reken enkel op lange termijn”

De lange termijn is een cruciaal speerpunt van mijn beleggingsstijl. Ik laat me niet leiden door de waan van de dag, dit kwartaal of dit halfjaar. Wel heb ik de tijd aan mijn zijde om winsten te boeken.

De lange termijn is een cruciaal speerpunt van de beleggingsstijl van Sam Hollanders

Als waardebelegger beleg ik in bedrijven waarvan resultaten op korte termijn kunnen schommelen, dat klopt. Maar op lange termijn zullen de bedrijven die fors gegroeid zijn de mindere beleggingen compenseren. Dankzij de lange termijn waarop ik beleg, zal ik het over het algemeen goed doen, zelfs al doen vier op de tien van mijn aandelen het niet goed tot zelfs extreem slecht.

TIP 2. “Zoek niet naar de volgende Facebook”

Ik zoek groeiende bedrijven, maar zonder de volgende Facebook of Google te willen vinden. Bedrijven die beloven uit te groeien tot de giganten van deze wereld hoef ik niet.

Ik geloof dat ik én om het even welke kleine belegger het heel goed kunnen doen door een degelijke selectie te zoeken, kopen en houden van zorgvuldig gekozen small- en midcap-aandelen. Mocht ik in mijn zoekproces die gigant per ongeluk toch gevonden en in mijn bezit hebben, dan schrijf ik dat toe aan geluk.

Bedrijven die beloven uit te groeien tot de giganten van deze wereld zoekt de beleggersspecialist niet.

TIP 3. “Begrijp het bedrijf waarin je aandelen koopt”

Essentieel is dat ik de bedrijven, de activiteiten, de producten, de sectoren en de beslissingen van het management begrijp voordat ik er mijn geld in stop. Net zoals ik perfect wil weten hoe de bakkerij of slagerij draait, als ik die zou willen overnemen.

Dit heeft als consequentie dat ik in het verleden al forse winsten ben misgelopen door te weigeren te beleggen in bedrijven die vielen buiten mijn stijl van beleggen en buiten mijn kunde. Maar ik heb er geen spijt van. Want de aandelen die ik wel heb gekocht, maken dit goed.

Bovendien slaap ik beter. Ik weet waaruit mijn portefeuille bestaat en wat ermee kan gebeuren.

Goede beleggers kennen de bedrijven waarin ze beleggen.

De essentie van een gezonde beleggingsstrategie

Wat Sam nog doet om zijn geld om de vijf jaar te verdubbelen lees je in Verdubbel je geld in vijf jaar, uitgegeven door Lannoo.

Het boek is een groot succes blijkt uit de verkoopcijfers. Het gaat momenteel in derde druk!

Het verhaal en de strategie van Sam slagen duidelijk aan . Hij slaagt er dan ook in om zijn geld te laten renderen op een beurs die op en neer gaat. Ik weet als ghostwriter van het boek hoe hij dat klaarspeelt. En uit de reacties van de eerste lezers maken we op dat ook zij met de succesformule aan de slag gaan.

Positieve reviews op Bol.com

Dit lezen we momenteel op Bol.com:

“Het boek is de samenvatting van een prachtige cursus die Sam jaren geleden maakte. Het vat de essentie samen van hoe een gezonde beleggingsstrategie er dient uit te zien. Zeer vlot leesbaar en eigenlijk een 'must' voor jong en oud. Ik heb ook heel wat Amerikaanse beleggingsboeken en het boek van Sam kan er zonder blozen naast staan. Mooi is dat hij ook zijn beginnersfouten beschrijft.”
“Dit boek is een aanrader voor elke leek die wilt leren beleggen.”
“Zeker een aanrader voor iemand die willen beginnen met beleggen of zijn weg nog aan het zoeken is in de beleggingswereld. Een heldere uitleg en zeer vlot geschreven.”

Verdubbel je geld in vijf jaar, Sam Hollanders, Uitgeverij Lannoo, 2019

Nu te koop bij Uitgeverij Lannoo en Bol.com

© Het boek Verdubbel je geld in vijf jaar en dit artikel zijn geschreven door Hans Hermans van Compact Publishing voor beleggingsspecialist Sam Hollanders. Contacteer freelance journalist en ghostwriter Hans Hermans voor je eigen boek.

Schrijven Boek Auteur Ghostwriting Howto
Geïnteresseerd in unieke, leadgenerating content? Schrijf je in!
Sign up for our newsletter