Succes op de stoep in Londen

Een aantal jaar geleden wilde ik een extra trofee meenemen van een persreis naar Londen. Het doel was een dag op stap gaan met Stelios Haji-Ioannou, multimiljonair en zakenman achter de easyGroup met EasyJet, EasyHotel, enzovoort. Het werd een opmerkelijke dag. Het begon met een interview rechtstaand op een overvolle trein, nadien gingen we de eerste pizza’s van de nieuwe EasyPizza aan doodgewone Britten uitdelen in een oer-Britse wijk 50km buiten Londen.

De dag nadien belde ik aan bij het kantoor van Luc Vandevelde die toen gekend was als een harde manager omdat hij onder meer Marks & Spencer had geherstructureerd zonder op een kop meer of minder te letten. Vandevelde zou aantreden bij Carrefour, en ik wilde hem absoluut interviewen voor Bizz magazine. Ter plaatse werd het een ‘njet’. Een paar weken nadien kon ik op de koffie komen. Net op tijd voordat hij alweer vertrok bij Carrefour…

Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, de jonge ceo’s van In The Pocket en Showpad deden me terugdenken aan mijn zet in Londen. “Een van de redenen van ons succes? We weten met wie we aan tafel willen en durven onze stoute schoenen aantrekken”, vertelden ze me vorige week in een interview voor Uitgeverij Houtekiet.

“Zo wilden we absoluut projecten opstarten met een bepaald kantoor in Londen, maar wij als kleine Belgen kregen geen meeting, laat staan een reactie op onze mails. Wanneer we op een dag in Londen waren, hebben we zonder afspraak aangebeld en aan de receptie doorgegeven dat we een meeting hadden met de manager die we eerder tevergeefs hadden aangeschreven. We hadden geluk dat hij in huis was. Hij van zijn kant kwam verbaasd naar de receptie, niet wetende wie wij waren of wat we kwamen doen. Vervolgens kwam het er op aan hem op drie minuten te overtuigen. Het was een heel zenuwachtig moment, maar het is ons gelukt. Deze actie is heel goed uitgedraaid voor ons.”

Vandaag heeft Showpad een vaste vertegenwoordiger in Londen. Ik ben alvast heel benieuwd naar de volgende internationale zet van het succesvolle duo uit Gent…

Leave a Comment