Niet alleen Vlerick heeft een netwerk

Vroeger dachten we dat alleen de Vlerick-boys een netwerk hadden. Zij konden via hun relaties opgebouwd tijdens hun MBA-studies in het Leuvense nadien opklimmen in de Belgische bedrijven. Vandaag heeft iedereen zijn netwerk via Linkedin, de talrijke netwerkorganisaties en seminaries.

Zo ondervind ik vandaag meer dan ooit de kracht van mijn netwerk. Iedereen waarmee ik als journalist van Gazet van Antwerpen, Vacature, Bizz en Trends een intense samenwerking had en me nuttig leek bij het opstarten van Compact Publishing, heb ik persoonlijk gecontacteerd. Eerst nam ik vol twijfel de telefoon, nadien met minder schroom omdat het stuk voor stuk aangename babbels werden en ze zonder verpinken bereid bleken mee te denken of te werken.

Kort mijn belangrijkste netwerktips:

  • Overwin uw schroom en durf ook zeer oude contacten te contacteren
  • Neem eerst de telefoon, vervolledig nadien de informatie over uw activiteit met een informatieve, niet-promotionele mail
  • Bel met een concrete vraag
  • Test uw product, website, presentatie bij enkele vertrouwelingen
  • Vraag of u hen ergens mee kunt helpen
  • Oefen u in het bondig uitleggen van uw activiteit

Leave a Comment