“Mijn wild businessidee kreeg een stevig fundament”

Unizo heeft me de eerste maanden mee op weg geholpen. Via coaching en een haalbaarheidsstudie werd de basis van Compact Publishing verstevigd. In ruil kregen ze mijn getuigenis op maat


Kriebelt het om een eigen zaak op te starten, maar wil je vooraf de haalbaarheid van je idee onderzoeken? Dan is ‘Go4Business’, een initiatief van UNIZO Startersservice, beslist iets voor jou. Ook Hans Hermans doorliep Go4Business. “Het was de ideale begeleiding tijdens de eerste zware en chaotische startersmaanden”, zegt hij hierover vandaag. “Het traject zorgde voor structuur en realistische doelen.”

Hans Hermans schreef als journalist van Bizz magazine en Trends dagelijks over vernieuwende concepten, buitenlandse businessideeën en over hoe jonge ondernemers hun eigen zaak uitbouwen,… Het gaf hem zin om zelf iets te lanceren. Toch kwam het er nooit van. “Ik vond mijn job te interessant om op te geven”, verklaart hij. “Bovendien zag ik mezelf niet springen in het zogenaamd onzekere ondernemersbestaan, met nog langere werkdagen als die van journalisten. Vorige zomer pasten de stukken van de puzzel plots wel in elkaar. Ik sprak met mensen uit mijn netwerk en viste een vroegere collega op. Voor ik het besefte had ik Compact Publishing opgestart, een B2B-uitgeverij die toffe en compacte businessboeken maakt.”

Na de sprong in het duister zorgde Go4Business voor het fundament waaraan het Hans Hermans nog ontbrak. Tijdens het traject werd hij uitgedaagd om een concreet en realistisch businessplan op papier te zetten. Vandaag realiseert hij zijn zesde businesspocket. “Voor mijn eerste klant had ik een concept uitgewerkt dat we konden herhalen voor andere bedrijven, experts en organisaties”, zegt de jonge uitgever. “Toen we dit eenmaal in cijfers begonnen te gieten, bleek het ook nog een haalbare kaart. De groepsopleidingen van Unizo zijn hier heel waardevol gebleken. Maar vooral de individuele coachingsessies zijn onbetaalbaar. Ze deden me groeien als ondernemer. Sommige adviezen heb ik zelf kunnen opnemen in mijn nieuwste boek ‘Start in je garage’, waarmee ik op mijn beurt startende ondernemers wil helpen om goedkoper een eigen zaak op te richten.”

www.compactpublishing.be

Leave a Comment