10 BV’s over hun start-up in ‘Ik word mijn eigen baas

Ja, je kunt rijk worden van je idee

DAG VAN DE ONDERNEMER, 21 nov. 2014 – Marc Coucke, Urbain Vandeurzen en vele anderen bewijzen het. Je kunt rijk worden van je idee. Mits een portie geluk, hard werken, onzekerheid overwinnen, bedachtzaam wachten, goede samenwerkingen aangaan, innovatief denken… en vooral de juiste antwoorden vinden op de vele vragen en uitdagingen.
Iedereen met een idee om ooit een zaak op te starten, zoekt antwoorden op zijn vragen. In het boek ‘Ik word mijn eigen baas’ beantwoorden we alvast dé 50 belangrijkste startersvragen.

Boek geeft antwoord op start-up vragen

* Welke formaliteiten moeten in orde zijn?
* Val ik bij ziekte zonder inkomen?
* Hoe kan ik winst maken?
* Kan ik mijn vaste job behouden?
* Waarop moet ik letten als ik een pand zoek?
* Open ik ook best een online winkel?
* Hoe boks ik op tegen de grote ketens?
* Mag ik zonder geschreven contracten werken?
* Aan wie kan ik de domste vragen stellen? …

Doorheen het boek vertellen 10 bekende ondernemers over hun schuchtere en gedurfde stappen als ondernemer: Véronique Leysen, Tanja Dexters, Kobe Desramaults, Lentel De Hertog, Donaat Deriemaeker, Murielle Scherre, Jan Verheyen, Nele Somers, Maurice Engelen en Robin Janssens met hun voeten in de realiteit.

“Ongelooflijk toch. Je bestelt wol, een caravan, een koffiemachine, website, logo, naamkaartjes en op een dag word je wakker en heb je een label.”

Véronique Leysen was altijd aan het breien, zelfs tussen de wrapsessies op Ketnet door. Aangezien ze al die zelfgemaakte mutsen en sjaals niet zelf kon dragen, begon ze ze te verpatsen aan vrienden en familie. Van al dat breien kwam uiteindelijk een boek, een breilabel, een webshop en daarna nog een caravan en een koffiebar. Maurice Coffee & Knits was geboren.

“Het gaat snel, maar er is geen masterplan. Tegelijkertijd is het leren geduld hebben.”

Robin Janssens was aan de slag als sportjournalist. Elf jaar lang was hij het gezicht van Champions League. Maar een toevallig gesprek met ex-voetballer Björn Meeuwsse besliste daar anders over. Het begon als een wild idee om samen iets op te starten. Citytrips naar Berlijn en Londen zorgden voor inspiratie: luxehamburgers in een mooie setting. Vandaag zijn de twee eigenaar van het befaamde Antwerpse hamburgerrestaurant De Burgerij, met drie filialen.

“Ik had een steengoed businessplan. Het antwoord van de banken was ‘Nee, mode is te gevaarlijk’.”

Tanja Dexters is model, zangeres en presentatrice. Haar eigen modelabel Dexters wordt volgende lente de kers op de showbizztaart. “Commercieel en creatief sta ik sterk. Maar zakelijk sta ik redelijk zwak. Als ik daarbij nadenk, schrikt me dat soms af. Er staat veel geld op het spel. Maar als je nadenkt over het leven, wat heb je dan te verliezen? Wat als je het nooit geprobeerd hebt?”

Preview van nieuw boek Ik word mijn eigen baas

10 BV’s over hoe ze hun zaak hebben opgericht. Bekijk hier de preview.

Te koop bij de betere boekhandel en hier online.

Ik word mijn eigen baas. Hét antwoord op de 50 belangrijkste startersvragen

Hans Hermans
Sara Engelen
Compact Publishing, 2014
ISBN 978 94 91803 116
Winkelprijs: 19 euro, incl btw

Leave a Comment