Doe de garage-quiz

Ik ben sinds deze week in goedgezelschap. Mijn bureau, telefoon, papieren, printer, laptop en ik hebben een vaste plaats gekregen in onze garage. Net zoals Steve Jobs en Bill Gates kan ik me met recht en reden een garagestart-up noemen.

Dat uw garage een ideale plek is om te starten, wordt trouwens gestaafd door het recente onderzoek van hoogleraar Olav Sorenson van Yale University en Michael Dahl van de universiteit Aalborg. “Ondernemingen presteren beter, overleven langer en genereren meer winst en cash als de oprichters hun bedrijf in hun eigen streek vestigen”, schrijft Sorenson op zijn blog. Het hoeft dan niet perse de geboortestad of streek te zijn, maar in ieder geval een regio waar de ondernemer zes jaar voorafgaand aan de oprichting van het bedrijf heeft gewoond.

  • Een bedrijf dat opereert vanuit de thuisbasis van de oprichter maakt gemiddeld 8172 dollar meer winst dan een bedrijf dat buiten de regio is gesticht.
  • De kans dat het bedrijf het niet redt, is 9 procent kleiner.
  • Ondernemers zijn succesvoller in hun eigen regio omdat ze de marktomstandigheden beter kennen, een sociaal netwerk hebben waaruit ze personeel kunnen werven en gemakkelijker toegang hebben tot kapitaal.

Wat weet u over garages en start-ups? Doe de garage-quiz. » Online exam software

Leave a Comment